Crossover Uránia - Szarka Tamás: Európa karácsonya

2021. december 28. 19:00 - 20:30

Helyszín: Díszterem

"Az Európa karácsonya című lemez gondolata az, hogy mi magyar keresztények nem vagyunk egyedül Európában. Egyelőre még sok–sok millió kívül–belül gyönyörű keresztény lakja velünk együtt ezt a földrészt. Fontos, hogy egymásból is merítsünk erőt. Emellett mindig érdekes belenézni más európai nemzetek karácsonyi zenei világába, hogy ők milyen dalokkal a szájukon ünneplik sok–sok száz éve az egyik legszebb keresztény ünnepünket.“ Szarka Tamás.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő most elkészült  Európa karácsonya című karácsonyi albumán a legismertebb európai karácsonyi dallamokat öltözteti új köntösbe. A lemezen Szarka Tamás karácsonyi versei Pápai Erika, Pindroch Csaba, Piros Ildikó, Rudolf Péter, Trokán Anna, Ugron Zsolna és Földes László Hobó tolmácsolásában hallhatók.

A koncert anyaga a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legszebb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került feldolgozásra, felmutatásra. A szerző a zenéjén keresztül a hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét.

Egy karácsonyi koncert megvalósítása az egyik legbékésebb formája annak kifejezésére, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással. A koncert után majd jobban szeretjük társunkat, elhatározzuk, hogy gyerekeinkre is jobban figyelünk és nemcsak magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. Boldogabbak leszünk, tehát hitünket erősíti Szarka Tamás zenéje, és ez a legtöbb, amit a zene és a varázslatos koncert adhat.

SZARKA TAMÁS  több mint háromezerötszáz koncertet adott a világ huszonkilenc országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, koncertezett a Grammy-díjas Al di Meolával, a Harlem Gospellel, a méltán világhírű Miklósa Erikával. Első szimfóniáját 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián teltház előtt, többmilliós YouTube-nézettséget ért el a világhálón, közel hatszáz dal zeneszerzője és szövegírója. Egészestés darabokat írt Máriáról, Benyovszky Móricról, Dózsa Györgyről, megkomponálta az Üvegtigris 2. film zenéjét, Éden földön című zenés fantasyját 2015-ben mutatta be a budapesti Nemzeti Színház, és azóta is folyamatosan teltházak előtt játsszák, megírta a 2018-as augusztus 20-i budapesti tűzijáték grandiózus zenéjét, mely Szent Istvánról és Magyarországról szól.

Jegyár: 7.500 Ft

Tovább a Crossover Uránia sorozat további programjához>>>

A koncertet támogatta az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Emberi Erőforrások TámogatáskezelőEmberi erőforrások Minisztériuma      

Rendező:

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató