MET 2019/2020 - Richard Wagner: A bolygó hollandi

MŰSORVÁLTOZÁS

2020. március 14. 18:00 - 20:20

Helyszín: Díszterem

Elmarad

***

A bolygó hollandi (2020.03.14., 2020.03.22., 2020.05.03.) közvetítései elmaradtak. A MET a bemútatót a járványügyi helyzet miatt törölte.
Az online megváltott jegyek visszaváltása megtörtént. A helyben vett jegyek  a vásárlás helyszínén 2020. augusztus 31-ig visszaválthatók. Filmszínházunk a nyári üzemnek megfelelően hétköznapokon 14 órától, hétvégéken 10:30-tól várja vendégeinket. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

Megértésüket köszönjük!

***

Wagner első vállalt – később a kanonizált életmű kezdőpontjaként megnevezett – operája személyes élményen alapul. Feleségével hajón szöktek az őket oly gyakran szorongató hitelezők elől, s a kényelmetlen utazás egy sötét színekben pompázó, borongós, misztikus, de mégis a szerelem legyőzhetetlenségét hirdető librettó írására ihlette a német mestert. A szövegkönyv megírását csak jóval később követte a zene kidolgozása (Wagner attól sem zárkózott el, hogy szövegére más komponáljon zenét) – s végül nem is az eredeti terveknek megfelelően Párizsban, hanem Drezdában került színre a mű. E minden ízében romantikus történet és kompozíció, noha kissé háttérbe szorul a Wagner-életmű csúcsai mögött, mégis rengeteg szépséget tartalmaz. A bemutatót Valerij Gergijev vezényli. A címszerepet Sir Bryn Terfel kényszerű műtétje miatt Jevgenyij Nyikityin énekli. Az új produkciót François Girard rendezi.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Metropolitan Opera HD Live 2019/2020>>

Rendező: François Girard

Vezényel: Valery Gergiev, Díszlettervező: John Macfarlane, Jelmeztervező: Moritz Junge, Világítás: David Finn, Vetítés: Peter Flaherty, Koreográfus: Carolyn Choa, Dramaturg: Serge Lamothe

Szereplők: Anja Kampe (Senta), Mihoko Fujimura (Mary), Sergey Skorokhodov (Erik), David Portillo (Steuermann), Jevgenyij Nyikityin  (Holländer), Franz-Josef Selig (Daland) - Változás történt a szereposztásban: Sir Bryn Terfel betegsége miatt Jevgenyij Nyikityin énekli a hollandus szerepét.

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató